Vogelschieten bij het Hofshuus

Vogelschieten Het laatste jaar vogelschieten was in 2019, alweer 3 jaar geleden. In dat jaar wist Dolf Onstenk de vogel eraf te schieten bij de mannen, bij de vrouwen was dit Yvonne Groot Nibbelink. Nadat beide vogels eraf waren geschoten werd het koningspaar gehuldigd bij Het Hofshuus waar ook in 2019 voor het eerst geschoten werd. Dat zal dit jaar weer zo zijn. Ook dit jaar zullen de openingsschoten exact om 10.00 uur gelost worden door de koning en koningin van het jaar 2019. U kunt zich voor het vogelschieten inschrijven tussen 09.30 uur en 10.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00. Wederom worden we weer gastvrij ontvangen door de schietvereniging Prins Alexander, Sportclub Varsseveld en De Radstake bij Het Hofshuus. Deelnemers aan het vogelschieten dienen lid te zijn van de AOV, hierop wordt bij inschrijving gecontroleerd. Tevens is deelname alleen mogelijk vanaf 16 jaar.

Spelregels

Omdat er op twee vogels geschoten wordt en wij de huldiging van koning en koningin tegelijkertijd willen doen, hanteren wij de volgende spelregels: Nadat de vleugels eraf geschoten zijn, is er overleg tussen de AOV commissieleden en de schietvereniging Prins Alexander. Op advies van de schietvereniging wordt besloten of er op de staart wordt geschoten of dat deze wordt verloot. Het verloten vindt plaats door de schietcommissie van de AOV. In samenspraak met de schietvereniging heeft het AOV bestuur besloten om voor de vrouwen een andere vogel in te zetten. Voor de vrouwen komt er een vogel met een body uit één blok hout. Bij de heren bestaat de vogel uit laagjes. De vrouwen, maar natuurlijk ook de heren, worden tijdens het schieten uitstekend begeleid door de heren van de schietvereniging.

Jeugdkoning(in) schieten

(10.30 uur het Hofshuus)

Wil jij de jeugdkoning(in) 2019 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan meedoen. Dit jaar voor het eerst op de vrijdag en gelijktijdig met het vogelschieten van de volwassenen bij Gesinkschure!

Vanaf 10.30 uur start de inschrijving op het nieuwe schietterrein bij de Gesinkschure. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel wordt om 11.00 uur gelost door de jeugdkoning van 2019 Mats Neerlaar (er was geen vogelschieten in 2020 en 2021). De huldiging van de nieuwe jeugdkoning(in) vindt omstreeks 15.00 uur plaats, ook dit is gezamenlijk met de andere koningsparen. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrijkaartjes voor de attracties op het lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het lunapark op.