KIDS!

Natuurlijk worden de allerjongste Varssevelders ook niet overgeslagen tijdens het volksfeest! Ook voor jullie een bomvol programma met alleen maar leuke dingen!

Donderdag t/m zondag: Lunapark

Elke dag kun je hier terecht. Ook dit jaar zorgt de Familie Seggers weer voor spectaculaire attracties. Zondag 20 augustus is er van 12.30 uur tot 13.30 uur Happy Hour. Twee kaartjes voor de prijs van één (voor alle attracties waar je in kunt zitten).

 

Donderdag 17 augustus

Kinderoptocht

Ben jij ook deelnemer van de kinderoptocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten?

Natuurlijk!! Want jij hebt toch ook zin om een feestje te bouwen! Dat kan van 17 tot en met 20 augustus 2017. Het is dan weer kermis in Varsseveld. Met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige optocht. En ook jij kunt daar aan meedoen! Bedenk en maak een originele creatie, alleen of met je vriendjes. Je kunt op verschillende manieren meedoen. Maak een optocht­wagentje, versier je fiets, step of skelter of doe mee als loopgroepje. Je weet vast wel iets leuks te verzinnen. Mocht je een onderstel voor een wagentje nodig hebben laat het ons dan even weten. Iedereen die meedoet, wint een prijs!! De optocht wordt gehouden op donderdagavond 17 augustus en zaterdagochtend 19 augustus.

Als je iets wilt maken en versieren met bloemen, mail dit dan aan Jasper Hiddink via bloemen@aov­varsseveld.nl. Hij zal er dan voor zorgen dat je genoeg bloemen krijgt.
Aanmelden van te voren is niet nodig, maar als je al zeker weet dat je meedoet, geef je dan op bij Mirjam Teerink, via optocht@aov­varsseveld.nl. Alvast veel bouwplezier en tot ziens bij de optocht.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, waar en hoe laat je aanwezig moet zijn om mee te lopen met de optocht, stuur dan een mail naar: optocht@aov-varsseveld.nl

 

Vrijdag 18 augustus

Kinderactiviteiten en festival bij ?t Hofshuus (13.30 uur)

Ook dit jaar zijn er veel coole activi­teiten bij ’t Hofshuus te doen! Wat te denken van klimmen en klauteren op een survivalbaan van 30 meter lang en 3 meter hoog?! Stoer naar beneden roetsjen vanaf een tokkelbaan, timmeren ­wat je maar bedenken kunt ­ in het timmerdorp. Hout, spijkers en hamers genoeg om je de hele middag uit te leven! En natuurlijk zijn er springkussens. Lekker om al je energie op kwijt te kunnen! Knuffelen met kleine dieren in de knuffelweide kan ook dit jaar weer! Een coole tattoo laten zetten ook.
Of de meiden kunnen hun haar mooi laten vlechten! En als de kids echt moe zijn geworden, kunnen ze natuurlijk even lekker chillen in het gras!
Altijd al willen trommelen? Er zijn djembé trommels. Kom het proberen! Liever knutselen? Je kunt dan aan de slag om een echte vaandel te gaan maken. Op deze middag komen de AOV vendeliers naar ’t Hofshuus om hun kunsten te tonen met de vlaggen, maar hoe leuk is het om dit ook zelf te leren?!

 

Neon Night – Teenparty (20.30 uur Swingpaleis)

Dit jaar een compleet nieuwe opzet voor de teenparty, bekijk onderstaande poster:

Zaterdag 19 augustus

Jeugdkoning(in) schieten (14.00 uur ?t Hofshuus)

Wil jij de jeugdkoning(in) 2017 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan mee doen.

Er wordt met dezelfde geweren geschoten als bij het koningsschieten voor volwassenen en er gelden ook dezelfde regels; wie de romp van de houten vogel eraf schiet, heeft gewonnen en is jeugdkoning(in). Het schieten wordt begeleid door schietvereniging Prins Alexander. Vanaf 14.00 uur start de inschrijving bij ’t Hofshuus. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel wordt om 14.30 uur gelost door de jeugd koningin van 2016 Christy Heersink. Om 17.00 uur wordt de nieuwe koning(in) gehuldigd. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrij­kaartjes voor de attracties op het Lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het Lunapark op. In 2018 rijdt de jeugdkoning(in) met een vriend of vriendin mee in de optocht op donderdag. Heb je vrienden, ouders of buren die je willen aan moedigen?
Er zijn leuke terrasjes in de buurt van het schieten. Voor vragen over het jeugdschieten kun je mailen naar:
info@aov-­varsseveld.nl

 

Activiteiten bij ‘t Hofshuus

Naast het jeugdschieten zijn er op zaterdag bij ’t Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten te doen. Veel van de coole activiteiten van de vrijdag blijven staan. De survival­ en tokkelbaan bijvoorbeeld. Misschien kun je wel een wedstrijd met je Naast het jeugdschieten zijn er op zaterdag bij ’t Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten te doen. Veel van de coole activiteiten van de vrijdag blijven staan. De survival­ en tokkelbaan bijvoorbeeld. Misschien kun je wel een wedstrijd met je vader of moeder doen! Ook kun je op zaterdag een mooie tattoo laten zetten. De kleine dieren in de knuffelweide zijn er ook om lekker mee te knuffelen en er is weer genoeg hout en gereed­schap in het timmerdorp om hutten te bouwen. En er zijn wederom spring­kussens. Djembé leren spelen?

Kom ook dat op zaterdag beleven!
Je hoort het al; ook op zaterdag-middag móet je naar het Hofshuus!

End of summer – Teenparty

 

Zondag 20 augustus

Kinderpannenkoeken ontbijt en kindervermaak (11.00 uur Swingpaleis)

Eerst gaan we tussen 11.00 en 12.00 uur een lekkere pannenkoek eten met alle kindjes van het dorp. Voor alle kinderen die vrijdag niet bij ‘t Hofshuus waren, is er de gelegenheid om zelf, een eigen vaandel te maken in de tent van het kermisterrein. Als alle vlaggen zijn gemaakt, krijgen jullie een “vaandel­cursus” waarna jullie mee mogen lopen met de “echte Vendeliers” in de grote tent! Om 11.45 uur worden de kinderen uitgenodigd die vrijdag al hun vlag hebben gemaakt bij het Hofshuus. Samen met de “zondagploeg” houden we dan een generale repetitie. Om circa 12.15 uur is het zover! In verschillende groepjes zwaaien we met onze eigen vlaggen mee en geven we een spectaculair optreden voor alle bezoekers en natuurlijk jullie eigen papa en mama! Na afloop van ons vaandeloptreden is er een super leuke kindervoorstelling: “Jan Klaassen de vendelier!’’ Als de voorstelling afgelopen is, is er een grabbelton, zijn er ballondieren en kun je jezelf laten schminken.

Kom je ook?!
Einde kindervermaak ca. 14.30 uur.

Lunapark Happy Hour

2 kaartjes halen = 1 kaartje betalen

Op zondag 20 augustus kun je in het Lunapark extra voordelig ritjes maken van 12.30 tot 13.30 uur tijdens het ‘Happy Hour’.
Je koopt dan twee kaartjes voor de prijs van één. Dit geldt voor alle attracties waar je ‘in kunt zitten’.