Kinderprogramma

Natuurlijk worden de allerjongste Varssevelders ook niet overgeslagen tijdens het volksfeest! Ook voor jullie een bomvol programma met alleen maar leuke dingen!

Donderdag t/m zondag: Lunapark

Elke dag kun je hier terecht. Ook dit jaar zorgt de Familie Seggers weer voor spectaculaire attracties. Zondag 21 augustus kun je de hele dag profiteren van kortingen op attracties en kramen!

Donderdag 18 augustus

Kinderoptocht

Ben jij ook deelnemer van de kinderoptocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten? Natuurlijk! Want jij hebt toch ook zin om een feestje te bouwen?! Dat kan tijdens de Varsseveldse kermis! Met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige optocht. En ook jij kunt daar aan meedoen! Bedenk en maak
een originele creatie, alleen of met je vrienden. Je kunt op verschillende manieren meedoen. Maak een optochtwagentje, versier je fiets, step of skelter of doe mee als loopgroepje. Je weet
vast wel iets leuks te verzinnen! Iedereen die meedoet wint een prijs!!

De optocht wordt gehouden op donderdagavond 18 augustus en zaterdagochtend 20 augustus. Als je iets wilt maken en versieren met bloemen, mail dit dan op tijd aan Jasper Hiddink via bloemen@aov-varsseveld.nl. Hij zal er dan voor zorgen dat je genoeg bloemen krijgt. Als je meer informatie wilt over waar en hoe laat je aanwezig moet zijn om mee te lopen met de optocht, of je wilt je vast aanmelden,
stuur dan een mail naar optocht@aov-varsseveld.nl.

Alvast veel bouwplezier en tot ziens bij de optocht!

Vrijdag 19 augustus

Kindermiddag en Volksfeestival (13.30 – 17.00 uur)

De kindermiddag staat natuurlijk weer bol van coole activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld klimmen en klauteren op een grote klimtoren! Eens kijken of het lukt om tot bovenaan te komen en of je het kermisterrein kunt zien vanaf de klimtoren bij ’t Hofshuus! Natuurlijk zijn er ook springkussens waar je
lekker al je energie op kwijt kunt! Daarnaast is er dit jaar ook weer een knuffelweide waar kleine diertjes naar hartenlust geknuffeld kunnen worden.

Een coole (glitter)tattoo laten zetten kan ook, zodat je vol glitters en glamour naar de kermis kunt! Of je kunt je haar mooi laten vlechten en lekker tutten in de beautysalon, zodat je met mooi gelakte nagels
weer verder kunt. Vergeet niet tussendoor even lekker uit te rusten in het gras! Misschien kun jij wel met
reuze legoblokken een huis bouwen? Of een stoel en een bank om op te chillen? En heb je wel eens hele
grote bellen geblazen met bellenblaas? Zo groot dat de bellen groter zijn dan jijzelf? Kom het proberen bij ‘t Hofshuus!

Wil je liever knutselen? Dit jaar gaan we aan de slag met krijtborden waarop je de coolste tekeningen kunt maken en je mag weer auto’s schilderen! Auto’s schilderen? Je leest het goed! Volop kliederen met verf op echte auto’s! Misschien zijn er vaders of moeders die hun auto een ander kleurtje willen hebben en beschikbaar stellen, maar zo niet, dan zorgen wij natuurlijk zelf voor auto’s waarop je je mag uitleven. Dat is toch te gek!? Met je kinderkaart kun je ook nog lekkere poffertjes maken, een sappig ijsje eten en een hippe cocktail drinken. Als dat geen feest is!

Voor leden kost een kinderkaart voor vrijdag €3,00, voor niet-leden kost dit €5,00.

Voor vragen met betrekking tot de festiviteiten bij ’t Hofshuus kunt u contact opnemen met Karina Veerbeek of mailen naar hofshuus@aov-varsseveld.nl

Jeugdkoning(in) schieten  (10.30 uur het Hofshuus)

Wil jij de jeugdkoning(in) van 2022 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan meedoen. Dit jaar voor het eerst op de vrijdag en gelijktijdig met het vogelschieten van de volwassenen bij Gesinkschure!

Er wordt met dezelfde geweren geschoten als bij het vogelschieten voor volwassenen en er gelden ook
dezelfde regels; wie de romp van de houten vogel eraf schiet, heeft gewonnen en is jeugdkoning(in). Het schieten wordt begeleid door schietcollege Prins Alexander. Vanaf 10.30 uur start de inschrijving op het nieuwe schietterrein bij de Gesinkschure. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel
wordt om 11.00 uur gelost door de jeugdkoning van 2019 Mats Neerlaar (er was geen vogelschieten in 2020 en 2021).

De huldiging van de nieuwe jeugdkoning(in) vindt omstreeks 15.00 uur plaats, ook dit is gezamenlijk met de andere koningsparen. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrijkaartjes voor de attracties op het lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het lunapark op.

In 2023 rijdt de jeugdkoning(in) met een vriend of vriendin mee in de optocht op donderdag. Heb je
vrienden, ouders of buren die je willen aanmoedigen? Er is veel vermaak en gezelligheid in de buurt van het schieten, dus neem iedereen mee!

Naast het jeugdschieten zijn er op vrijdag bij het Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten, zie pagina 26 en 32). Je hoort het al; op vrijdag móet je gewoon naar ’t Hofshuus komen!

Zaterdag 20 augustus

Kinder- en ouderenmiddag

Van 13.30 – 18.30 uur. Kinderactiviteiten tot 17.00 uur.

Deze dag blijft bijvoorbeeld de stoere klimtoren staan! Misschien kunnen de kinderen een wedstrijd met hun vader of moeder doen wie het snelst over de stormbaan is geklommen!? Laat deze dag een mooie tattoo zetten en knuffel nog even met de diertjes in de knuffelweide. Vandaag kun je ook met een kinderkaart lekkere poffertjes maken, een verfrissend ijsje eten en een tropische cocktail drinken. Proost!

Ook blijven de springkussens staan. De zitjes op de wei geven een lekker relaxed sfeertje en er is weer van alles te zien. Als vanouds is het heerlijk zitten in de schaduw van de grote bomen voor het hele gezin en kun je heerlijke genieten van een drankje en een hapje en gezellige muziek.

De kinderactiviteiten zijn de hele middag toegankelijk tot 17.00 uur. De muziek speelt nog door tot 18.30 uur. Zo komen we het kermisweekend wel door!

Zondag 21 augustus

Kinderpannenkoekenontbijt en kindervermaak (11.00 uur Swingpaleis)

Als eerste gaan we deze zondagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur muziekinstrumenten knutselen voor het grote Varsseveldse kinderorkest. Omstreeks 12.30 uur is er een kindervoorstelling “Jan Klaassen en
de Trompetter”. Aansluitend zullen we met alle kinderen de tent in gaan om een optreden te geven met het grote Varsseveldse kinderorkest, samen met de vendeliers. Wat zal dit een verrassing zijn voor het publiek. Kom dus allemaal meedoen!

Bij terugkomst van het optreden in de tent, kun je je nog laten schminken en alle kinderen die op het
podium hebben gestaan krijgen nog een verrassing!

Einde kindervermaak ca. 14.30 uur