Kinderprogramma

Natuurlijk worden de allerjongste Varssevelders ook niet overgeslagen tijdens het volksfeest! Ook voor jullie een bomvol programma met alleen maar leuke dingen!

Donderdag t/m zondag: Lunapark

Elke dag kun je hier terecht. Ook dit jaar zorgt de Familie Seggers weer voor spectaculaire attracties. Zondag 18 augustus is er van 12.30 uur tot 13.30 uur Happy Hour. Twee kaartjes voor de prijs van één (voor alle attracties waar je in kunt zitten).

Donderdag 15 augustus

Kinderoptocht

Ben jij ook deelnemer van de kinderoptocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten? Natuurlijk!! Want jij hebt toch ook zin om een feestje te bouwen?! Dat kan van 15 tot en met 18 augustus 2019 tijdens de Varsseveldse kermis! Met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige optocht. En ook jij kunt daar aan meedoen!

Bedenk en maak een originele creatie, alleen of met je vriendjes. Je kunt op verschillende manieren meedoen. Maak een optochtwagentje, versier je fiets, step of skelter of doe mee als loopgroepje. Je weet vast wel iets leuks te verzinnen. Iedereen die meedoet wint een prijs!! De optocht wordt gehouden op donderdagavond 15 augustus en zaterdagochtend 17 augustus.

Als je iets wilt maken en versieren met bloemen, mail dit dan op tijd aan Jasper Hiddink via bloemen@aov-varsseveld.nl. Hij zal er dan voor zorgen dat je genoeg bloemen krijgt. Aanmelden van te voren is niet nodig, maar als je al zeker weet dat je meedoet, geef je dan op bij Mirjam Teerink, via optocht@aov-varsseveld.nl. Ook als je meer informatie wilt, waar en hoe laat je aanwezig moet zijn om mee te lopen met de optocht, stuur dan een mail naar optocht@aov-varsseveld.nl Alvast veel bouwplezier en tot ziens bij de optocht!

Vrijdag 16 augustus

Kinderactiviteiten en volksfeestival (13.30 – 17.00 uur)

Ook dit jaar zijn er veel coole activiteiten bij het Hofshuus! Zo kun je onder andere klimmen op een hoge klimtoren. Deze is maar liefst 7,5 meter hoog!! Ben jij die waaghals? En timmeren – wat je maar bedenken kunt – in het timmerdorp. Hout, spijkers en hamers genoeg om je de hele middag uit te leven! En natuurlijk zijn er springkussens. Lekker om al je energie op kwijt te kunnen! Knuffelen met kleine dieren in de knuffelweide kan ook dit jaar weer! Of de meiden kunnen hun haar mooi laten vlechten of wil je liever mooie glitternagels? En als je echt moe bent geworden, kun je natuurlijk even lekker chillen in het gras! Altijd al willen trommelen? Er zijn djembé trommels. Kom het proberen! Liever knutselen? Je mag dit jaar ook weer auto’s schilderen! Volop kliederen met verf op echte auto’s! Er staan twee auto’s klaar die nodig gepimpt moeten worden dus leef je uit met verf en een kwast!! Dat is toch te gek?! We zijn benieuwd! Veel toffe activiteiten te doen dus! Daar moet je bij zijn! Tijdens de voorverkoopavonden kunnen de kinderkaarten gekocht worden voor de vrijdagmiddag. De kaarten kosten €3,00 per kind, waarmee de kinderen onbeperkt ranja kunnen halen, een ijsje kunnen scoren en marsmallows kunnen gaan roosteren. Hoe cool (en lekker) is dat! De kinderkaart op de dag zelf kost € 5,00.

17.00 uur: Einde kindermiddag.

Jeugdkoning(in) schieten  (10.30 uur het Hofshuus)

Wil jij de jeugdkoning(in) 2019 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan meedoen. Dit jaar voor het eerst op de vrijdag en gelijktijdig met het vogelschieten van de volwassenen bij Gesinkschure!

Er wordt met dezelfde geweren geschoten als bij het vogelschieten voor volwassenen en er gelden ook dezelfde regels; wie de romp van de houten vogel eraf schiet, heeft gewonnen en is jeugdkoning(in). Het schieten wordt begeleid door schietcollege Prins Alexander. Vanaf 10.30 uur start de inschrijving op het nieuwe schietterrein bij de Gesinkschure. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel wordt om 11.00 uur gelost door de jeugdkoning van 2018, Jesse Fraikin. De huldiging van de nieuwe jeugdkoning(in) vindt omstreeks 15.00 uur plaats, ook dit is gezamenlijk met de andere koningsparen. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrijkaartjes voor de attracties op het lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het lunapark op. In 2020 rijdt de jeugdkoning(in) met een vriend of vriendin mee in de optocht op donderdag. Heb je vrienden, ouders of buren die je willen aanmoedigen? Er is veel vermaak en gezelligheid in de buurt van het schieten, dus neem iedereen mee! Naast het jeugdschieten zijn er op vrijdag bij het Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten (zie pagina 10 en 11). Je hoort het al; op vrijdag met je gewoon naar het Hofshuus!


Teenparty (20.30 uur Swingpaleis)

Wees iedereen de baas in een spectaculaire laserbattle en win de hoofdprijs!

Zaterdag 17 augustus

Activiteiten bij ‘t Hofshuus

Naast het jeugdschieten zijn er op zaterdag bij ’t Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten te doen. Veel van de coole activiteiten van de vrijdag blijven staan.

Je hoort het al; ook op zaterdagmiddag moet je naar het Hofshuus!

Zondag 18 augustus

Kinderpannenkoekenontbijt en kindervermaak (11.00 uur Swingpaleis)

Als eerste gaan we deze zondagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur muziekinstrumenten knutselen voor het grote Varsseveldse kinderorkest. Ondertussen versieren we pannenkoeken en eten we deze lekker op met alle kinderen uit het dorp. Mmmmm! Omstreeks 12.30 uur is er een kindervoorstelling “Jan Klaassen en de Trompetter”. Aansluitend zullen we met alle kinderen de tent in gaan om een optreden te geven met het grote Varsseveldse kinderorkest, samen met de vendeliers. Wat zal dit een verrassing zijn voor het publiek. Kom dus allemaal meedoen! Bij terugkomst van het optreden in de tent, kun je je nog laten schminken en alle kinderen die op het podium hebben gestaan krijgen nog een verrassing! Einde kindervermaak ca. 14.30 uur.