KIDS!

Natuurlijk worden de allerjongste Varssevelders ook niet overgeslagen tijdens het volksfeest! Ook voor jullie een bomvol programma met alleen maar leuke dingen!

Donderdag t/m zondag: Lunapark

Elke dag kun je hier terecht. Ook dit jaar zorgt de Familie Seggers weer voor spectaculaire attracties. Zondag 19 augustus is er van 12.30 uur tot 13.30 uur Happy Hour. Twee kaartjes voor de prijs van één (voor alle attracties waar je in kunt zitten).

 

Donderdag 16 augustus

Kinderoptocht

Ben jij ook deelnemer van de kinderoptocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten?

Natuurlijk!! Want jij hebt toch ook zin om een feestje te bouwen?! Dat kan van 16 tot en met 19 augustus 2018 tijdens de Varsseveldse kermis! Met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige optocht. En ook jij kunt daar aan meedoen! Bedenk en maak een originele creatie, alleen of met je vriendjes. Je kunt op verschillende manieren meedoen. Maak een optochtwagentje, versier je fiets, step of skelter of doe mee als loopgroepje. Je weet vast wel iets leuks te verzinnen.

Iedereen die meedoet wint een prijs!!
De optocht wordt gehouden op donderdagavond 16 augustus en zaterdagochtend 18 augustus. Als je iets wilt maken en versieren met bloemen, mail dit dan op tijd aan Jasper Hiddink via bloemen@aov-varsseveld.nl. Hij zal er dan voor zorgen dat je genoeg bloemen krijgt. Aanmelden van te voren is niet nodig, maar als je al zeker weet dat je meedoet, geef je dan op bij Mirjam Teerink, via optocht@aovvarsseveld.nl. Ook als je meer informatie wilt, waar en hoelaat je aanwezig moet zijn om mee te lopen met de optocht, stuur dan een mail naar optocht@aov-varsseveld.nl

Alvast veel bouwplezier en tot ziens bij de optocht!

 

Vrijdag 17 augustus

Kinderactiviteiten en festival ‘t Hofshuus (13.30 – 17.00 uur)

Ook dit jaar zijn er veel coole activiteiten bij ’t Hofshuus te doen! Wat te denken van klimmen en klauteren op een survivalbaan van 30 meter lang en 3 meter hoog?! Stoer naar beneden roetsjen vanaf een tokkelbaan, timmeren – wat je maar bedenken kunt – in het timmerdorp. Hout, spijkers en hamers genoeg om je de hele middag uit te leven! En natuurlijk zijn er springkussens. Lekker om al je energie op kwijt te kunnen! Knuffelen met kleine dieren in de knuffelweide kan ook dit jaar weer! Een coole tattoo laten zetten ook. Of de meiden kunnen hun haar mooi laten vlechten! En als de kids echt moe zijn geworden, kunnen ze natuurlijk even lekker chillen in het gras! Altijd al willen trommelen? Er zijn djembé trommels. Kom het proberen! Liever knutselen? Je mag dit jaar auto’s schilderen! Auto’s schilderen? Je leest het goed! Volop kliederen met verf op echte auto’s! Misschien zijn er vaders of moeders die hun auto gepimpt willen hebben en beschikbaar stellen, maar zo niet; dan zorgen wij natuurlijk zelf voor auto’s, waarop je je mag uitleven. Dat is toch te gek?! We zijn benieuwd! Veel coole activiteiten te doen dus! Daar moet je bij zijn! Tijdens de voorverkoopavonden kunnen de kinderkaarten gekocht worden voor de vrijdagmiddag. De kaarten kosten € 3,00 per kind, waarmee de kinderen onbeperkt ranja kunnen halen, een ijsje kunnen scoren en marsmallows kunnen gaan roosteren. Hoe cool (en lekker) is dat! De kinderkaart op de dag zelf kost € 5,00.

 

“Battle Royale”- Teenparty (20.30 uur Swingpaleis)

Wees iedereen de baas in een spectaculaire laserbattle en win de hoofdprijs!

 

 

Zaterdag 18 augustus

Jeugdkoning(in) schieten  (14.00 uur ‘t Hofshuus)

Wil jij de jeugdkoning(in) 2018 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan mee doen.

Er wordt met dezelfde geweren geschoten als bij het Koningsschieten voor volwassenen en er gelden ook dezelfde regels; wie de romp van de houten vogel eraf schiet, heeft gewonnen en is jeugdkoning(in). Het schieten wordt begeleid door schietvereniging Prins Alexander. Vanaf 14.00 uur start de inschrijving bij ’t Hofshuus. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel wordt om 14.30 uur gelost door de jeugdkoning van 2017. Om 17.00 uur wordt de nieuwe koning(in) gehuldigd. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrijkaartjes voor de attracties op het Lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het Lunapark op. In 2019 rijdt de jeugdkoning(in) met een vriend of vriendin mee in de optocht op donderdag. Heb je vrienden, ouders of buren die je willen aanmoedigen? Er zijn leuke terrasjes in de buurt van het schieten. Voor vragen over het jeugdschieten kun je mailen naar: info@aov-varsseveld.nl

 

Activiteiten bij ‘t Hofshuus

Naast het jeugdschieten zijn er op zaterdag bij ’t Hofshuus nog genoeg andere leuke activiteiten te doen. Veel van de coole activiteiten van de vrijdag blijven staan. De survival- en tokkelbaan bijvoorbeeld. Misschien kun je wel een wedstrijd met je vader of moeder doen! Ook kun je op zaterdag een mooie tattoo laten zetten. De kleine dieren in de knuffelweide zijn er ook om lekker mee te knuffelen en er is weer genoeg hout en gereedschap in het timmerdorp om hutten te bouwen. En er zijn wederom springkussens. Djembé leren spelen? Kom ook dat op zaterdag beleven!

Je hoort het al; ook op zaterdagmiddag moet je naar het Hofshuus!

 

Zondag 19 augustus

Kinderpannenkoekenontbijt en kindervermaak (11.00 uur Swingpaleis)

Eerst gaan we deze zondagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur een lekkere pannenkoek eten met alle kinderen van het dorp. Je mag je pannenkoek lekker versieren en opeten! Mmmmm! Daarna geven we het succes van het vaandelzwaaien van vorig jaar een vervolg. Toen gingen we onze eigen vaandel knutselen en hebben we met veel kinderen uit het dorp een echte vaandelhulde op het podium gehouden, samen met de echte Vendeliers uit het dorp. Dit jaar bestaan de Vendeliers 25 jaar. En hoe leuk zou het zijn dat we nu dit keer eens een hulde aan hen gaan brengen?! Dus……. Vorig jaar hebben we even kunnen oefenen, maar nu gaan we er echt voor! We knutselen dan ook eerst een 25-jarig jubileum vaandel, terwijl je ondertussen geniet van een lekkere pannenkoek.

Omstreeks 12.00 uur is er een poppenkastvoorstelling en aansluitend zullen we met alle kinderen de tent in gaan en geven we een spectaculair optreden voor de vendeliers. Wat zullen ze verrast zijn dat wij voor hen een optreden verzorgen en hen een hulde zullen brengen. Kom dus allemaal meedoen! Bij terugkomst van het optreden in de tent, kun je je nog laten schminken en alle kinderen die op het podium hebben gestaan, krijgen nog een verrassing!

Einde kindervermaak ca. 14.30 uur.

Lunapark Happy Hour

2 kaartjes halen = 1 kaartje betalen

Op zondag 19 augustus kun je in het Lunapark extra voordelig ritjes maken van 12.30 tot 13.30 uur tijdens het ‘Happy Hour’. Je koopt dan twee kaartjes voor de prijs van één. Dit geldt voor alle attracties waar je ‘in kunt zitten’.