De alternatieve Volksfeesten zitten erop

Na een intensieve en onzekere periode voorafgaand aan de Volksfeesten kijken we alsnog terug op een succesvol weekend. Natuurlijk was het Volksfeest anders dan anders en hebben we het niet kunnen organiseren zoals we het eigenlijk zouden willen organiseren. 

In april van dit jaar gaven we aan dat de Volksfeesten geen doorgang zouden vinden in 2020 maar dat we, waar mogelijk iedere kans om te verbinden aan zouden grijpen. In de loop van de tijd resulteerde dit in de organisatie van een aantal activiteiten.

Lunapark

Enkele weken voorafgaand aan de Volksfeesten kregen we na intensief contact met de gemeente en veiligheidsdiensten groen licht voor het organiseren van het Lunapark. Doordat het tentencomplex dit jaar kwam te vervallen waren we in staat het Lunapark ruimer op te zetten om zo aan alle huidige wet- en regelgeving te kunnen voldoen. Na het nemen van extra maatregelingen op het Lunapark in vergelijking tot andere jaren en toezicht op de 1,5 meter hadden we vertrouwen in een veilig en gezellig Lunapark.

Ondertussen is het Lunapark voorbij en kijken we met trots terug hoe we als dorp – gepast –  kermis hebben kunnen vieren. En bedanken daarom iedereen enorm voor de support en het houden aan de regels. Regio 8 is zondag nog even langs geweest om sfeer te komen proeven op het Lunapark. Bekijk hier het verslag.

Fiets- en speurtocht

Naast het Lunapark hebben we dit jaar een speur- en fietstocht georganiseerd voor de fanatieke speurneus of sportieve fietser. Onze speurende kinderen hebben het hele weekend kunnen speuren met de speurtocht en bij het volbrengen van de opdrachten een heerlijk ijsje kunnen eten. Op zondagochtend werden de fietsen uit de schuur gehaald om een tochtje te maken rondom Varsseveld met als heerlijk tussendoortje een taartje met koffie bij de lokale horeca.

Buurtfeesten

In het weekend voorafgaan aan de Volksfeesten hebben een aantal buurten alsnog een gezellig buurtfeest georganiseerd op 1,5 meter afstand. Het traditionele “bier rond brengen” maakte plaats voor een rondgang met Freeline op een platte wagen en onze eigen Poggendammers langs de opgegeven buurtfeesten. Het was een leuke dag met erg veel blije gezichten.
Bekijk het verslag.

Tot slot

Varsseveld, you’ll never walk alone! Geniet nog even na van de foto’s en dank voor jullie mooie reacties. Zet alvast in de agenda de Varsseveldse Volksfeesten van 2021 op 19 t/m 22 augustus en hopelijk zien we jullie dan terug in het “nieuwe normaal” met een mooi Volksfeest.

AOV Varsseveld

Bekijk de foto’sBekijk ook