Programma Koningsdag 2023

Hoera! We mogen weer!
Het is bijna Koningsdag en dan is het weer feest in het dorp! Dat organiseert de AOV (Algemene Oranje Vereniging) in samenwerking met Enzovoort, D’Olde Mölle en De Ploeg speciaal voor jullie, rondom de Grote Kerk in Varsseveld. Ben jij er ook bij op donderdag 27 april?


Het programma

10.30 uur Voorstelling in ‘t Borchuus
11.30 uur Feestelijke opening van Koningsdag 2023 bij het oude gemeentehuis
12.00 uur Dancefit door Vital
12.00 uur – 16.00uur Kindervrijmarkt en andere activiteiten rond de Grote Kerk
vanaf 15.00 uur zorg Freeline voor de fijnste muziek én heeft Horeca Varsseveld nog een verrassing voor alle bezoekers in petto!

Kindervoorstelling

We beginnen de dag met een kindervoorstelling in ‘t Borchuus. Troef-theater staat dit jaar voor jullie op het podium met de voorstelling ‘Allemaal beestjes’. Hoe zou het zijn om als klein beestje in je eigen tuin te leven? Tijdens deze voorstelling komen we daar misschien wel achter. Tom en Ed stappen in de ‘beestjes machine’ en veranderen in reusachtige kriebelbeestjes. En dat zijn hele muzikale beestjes! Doe gezellig mee! Begint het bij jou ook al te kriebelen?

Vrijmarkt

Uiteraard kunnen jullie op Koningsdag weer je gebruikte speelgoed en andere spulletjes verkopen, op de kindervrijmarkt rondom de kerk. Leg je kleedje maar neer en stal je spulletjes uit! Alleen het verkopen van eten mag niet. Vanaf 11.00 uur ben je welkom om je kleedje neer te leggen rond de kerk. Laat je verkooptalent zien! Wie weet kan je van de opbrengst zelf wel weer iets leuks kopen.

Speel- en dansplezier

Ook kun je je weer helemaal uitleven op de springkussens, waaronder een megaglijbaan. Ook hebben we weer wat klassieke oud-Hollandse spelletjes tevoorschijn getoverd. Kom gezellig sjoelen. Of laat zien hoe een vaste hand jij hebt bij de bibberspiraal! Vital is weer aanwezig om voor jullie een leuke kidsdance op het podium te verzorgen. Laat je dansskills zien en dans lekker mee, terwijl je ouders, opa’s en oma’s gezellig meekijken vanaf het terras.

Bouw mee aan een optochtwagen

Dit jaar is ook onze optochtcommissie aanwezig met een leuke optochtwagen. Help jij ze tijdens Koningsdag met het afbouwen, verven en versieren van de wagen? Wij zorgen voor alle spullen die daarvoor nodig zijn. In augustus mogen jullie, als jullie dat leuk vinden, dan ook meelopen met de leukste optocht van de Achterhoek. Wie weet vallen jullie dan wel in de prijzen!

Na een knallende Koningsnacht zorgen D’Olde Mölle, De Ploeg en Enzovoort ook op Koningsdag voor de nodige hapjes en drankjes. We starten de dag met koffie/thee/lekkers én uiteraard met oranje ranja voor de kids. Daarna kun je bij de centraal gelegen bar uiteraard ook terecht voor het reguliere drankassortiment. Vanaf 15.00uur zal Freeline het gezellige sfeertje compleet maken en heeft Horeca Varsseveld nog een verrassing voor alle bezoekers in petto!

Natuurlijk gaan wij ervan uit dat we dit jaar droog (en het liefst zonnig) weer hebben, maar als de weergoden het laten afweten, zorgen we voor een aangepast slecht-weer-programma. Hoe dat eruit zal zien, laten we jullie via Facebook en onze website (AOV) weten. Houd beide dus goed in de gaten!

Tot de 27ste april! Wij hebben er alvast zin in!

Namens iedereen van de AOV-Koningsdagcommissie