Programma Koningsdag 2020

Wegens de nieuwe maatregelen van de Nederlandse overheid omtrent het coronavirus zijn ook wij helaas genoodzaakt de festiviteiten rondom Koningsdag in Varsseveld dit jaar af te lasten. 

Dit vinden wij uiteraard erg jammer, maar de gezondheid van onze bevolking boven alles!

We hopen jullie allen gezond en wel weer te zien tijdens de Varsseveldse Volksfeesten op 13 t/m 16 augustus!

Het is bijna Koningsdag en dan is het natuurlijk feest in het hart van Varsseveld! Dat organiseert de AOV ook dit jaar weer rondom de Grote Kerk in Varsseveld. Leuk en gezellig voor jong en oud! Zorg dat je erbij bent!

10.30 uur

Kindervoorstelling in het Borchuus (leeftijd circa 2 tot 8 jaar):

De nieuwe kleren van de koning.

Er was eens… lang, lang geleden in een land hier ver vandaan, genaamd Varssivaldanido, een koning die erg op zijn uiterlijk gesteld was. Hij wilde heel graag nieuwe kleren, maar niets was hem mooi genoeg. Tot er op een dag een paar rondreizende kleermakers aan zijn kasteelpoort verschenen met een uniek concept: de stof die enkel zichtbaar is voor slimme mensen. Zal de koning tevreden zijn met zijn “nieuwe kleding”? Dat en nog veel meer zien jullie in de super grappige voorstelling op 27 april in het Borchuus. En opgelet: het is net als andere jaren helemaal gratis!

11.15 uur

Feestelijke opening van Koningsdag 2020 bij het voormalig gemeentehuis (huidige Sensire gebouw)

Na de voorstelling krijgen de kinderen nog een lekker presentje en lopen ze in optocht naar het voormalig gemeentehuis waar de burgemeester Koningsdag 2020 officieel zal openen, onder begeleiding van Concordia en de vendeliers met hun vlaggen.

11.30 uur – 16.00 uur

Kindervrijmarkt en andere activiteiten rondom de Grote Kerk

Uiteraard kunnen er op Koningsdag weer de gebruikte spulletjes verkocht worden. Het verkopen van eten mag niet. Naast de kindervrijmarkt kan er weer naar hartenlust gesprongen worden op springkussens. We hebben een springkussen voor de allerkleinsten, één voor de iets ouderen en een grote glijbaan. Er is een ballenbak voor de jongsten en voor de oudere kinderen is er een heuse spijkerbroekhangencompetitie. Tussendoor kun je je natuurlijk mooi laten schminken of een leuk creatief frutseltje in elkaar knutselen dat je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de VAV, die we hebben uitgenodigd om live muziek te verzorgen. Zij zullen in samenwerking met 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums uit Apeldoorn zorgen voor een spectaculair optreden en een vrolijke noot.

Naast al het kindervermaak kan er natuurlijk lekker op de terrasjes van de plaatselijke horeca gezeten worden.

Natuurlijk gaan wij ervan uit dat we dit jaar droog en zonnig weer hebben, maar als de weergoden het laten afweten, zorgen we voor een aangepast slecht-weer-programma. Hoe dat eruit zal zien, laten we jullie via Facebook en onze website weten.