Beleef Koningsdag in Varsseveld

Op woensdag 27 april zal er in Varsseveld weer van alles te beleven zijn ter gelegenheid van Koningsdag. Dit jaar zorgt de AOV in samenwerking met Enzovoort, D’Olde Mölle en De Ploeg voor een spetterend programma voor jong en oud!

Om 11.15uur zal de dag officieel geopend worden voor het oude gemeentehuis: het huidige Sensiregebouw. Een passend openingswoord van onze voorzitter en een vaandelhulde onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Jubal kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Hierbij nodigen we u en uw (klein)kind(eren) uit om de opening bij te wonen!

Vanaf 11.30uur tot 16.00uur zullen er leuke activiteiten te doen zijn rondom de Grote Kerk, te beginnen met een dansworkshop op het podium voor ‘het jonge kind’. Een Koningsdag zonder kindervrijmarkt is natuurlijk geen Koningsdag! Alle kinderen die deel willen nemen aan de vrijmarkt kunnen tussen 10.00uur en 11.00uur een plekje zoeken om hun handelsgeest te tonen. Let wel op: het verkopen van etenswaren is niet toegestaan!

De hele middag kunnen de kinderen zich uitleven op verschillende luchtkussens, waaronder een leuke megaglijbaan. Ook hebben we de klassieke oud-Hollandse spelletjes uit de kast getrommeld en in een modern jasje gestoken. Laat jij zien hoelang je aan een spijkerbroek kunt blijven hangen? Ben je liever creatief bezig, dan kun je natuurlijk ook in de knutselhoek terecht. Hoe leuk is het om vervolgens op de foto te gaan met je zelfgemaakte creatie? Laat je om het perfecte plaatje te maken ook nog even leuk schminken en jouw dag kan niet meer stuk!

Om 13.00uur zal Vital een kidsdance op het podium verzorgen voor ‘het oudere kind’. Laat jij je dansskills zien en dans je lekker mee? Vanaf het gezellige terrasje kunnen de vaders, moeders, opa’s en oma’s jullie optreden bewonderen en bij de diverse barren rondom de kerk kunnen zij terecht voor koffie/thee en iets lekkers, ranja voor de kids en natuurlijk het reguliere drankassortiment. Daarnaast kan iedereen voor een hapje en drankje ook terecht bij de omliggende horecazaken: D’Olde Mölle, De Ploeg en Enzovoort en vanaf 15.00uur zullen Freeline en DJ Geert Bergers het gezellige sfeertje compleet maken!

Kortom, genoeg ingrediënten voor een gezellige Koningsdag in Varsseveld!

Feiten & Cijfers

Evenement: Koningsdag 2022

Datum: woensdag 27 april

Locatie: centrum Varsseveld

Meer informatie: varsseveldsevolksfeesten.nl/koningsdag         

Bar open vanaf  11.00 uur 

Vanaf 15.00 uur Freeline & DJ Geert Bergers