Programma Koningsdag 2017 bekend

Beleef Koningsdag in Varsseveld

Op donderdag 27 april zal er in Varsseveld van alles te beleven zijn ter gelegenheid van Koningsdag. De Algemene Oranje Vereniging zorgt ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma, met voor ieder wat wils, zodat er een gezellige dag van gemaakt kan worden.

Om 9.45 uur zal Koningsdag van start gaan, met een officiële opening op het bordes van het voormalig gemeentehuis, oftewel het huidige Sensire gebouw. Een officieel openingswoord en een vaandelhulde met muzikale begeleiding door muziekvereniging Jubal, vormen het openingssignaal van deze dag. Aansluitend zal de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaatsvinden. Voorafgaande aan Koningsdag kunnen de Varsseveldse kinderen namelijk een kleurplaat inkleuren die hier te downloaden zijn. De winnaars van deze wedstrijd kunnen tijdens deze opening hun prijzen in ontvangst nemen.

Na de opening zal om 10.15 uur de kindervoorstelling ‘Schip Ahoy’ gaan starten in het Borchuus, waar de kinderen kunnen genieten van veel vrolijkheid met de piraten Peter en Pip.

Tussen 11.00 en 16.00 uur zullen er leuke activiteiten te doen zijn rondom de Grote Kerk:
Een Koningsdag zonder kindervrijmarkt is natuurlijk geen Koningsdag. Een ieder die deel wil nemen aan de vrijmarkt kan een plekje zoeken om zijn of haar handelsgeest te tonen. Vanaf 10.30 uur mag er klaar gezet gaan worden voor de vrijmarkt, zodat vanaf 11.00 uur de verkoop kan beginnen.

Daarnaast kunnen de kinderen zich de hele middag uitleven op verschillende luchtkussens, een stormbaan en een megaglijbaan. Ook kunnen ze zich laten schminken, kunnen ze een leuk ballonfiguur scoren en zal er wandelend vermaak zijn op straat door de piraten Peter en Pip. Samen met hen kunnen de kinderen op zoek naar een schat.

De jonge kinderen kunnen genieten van rondjes in de draaimolen en voor de oudere kinderen zal er een rodeostier staan, waarbij ze de uitdaging kunnen aangaan om zo lang mogelijk te blijven zitten! Wie lukt dat?! Ook een uitdaging om je aan te wagen is het spel slingerbal. Hier de opdracht om zo lang mogelijk in de race te blijven, zonder dat je door een bal uit het spel gegooid wordt. Daarnaast is er nog de welbekende Kop van Jut, om erachter te komen wie Varssevelds sterkste is! Ga gezellig de strijd met elkaar aan op deze Koningsdag!

Dit jaar zullen voor het tweede jaar een aantal Varsseveldse verenigingen hun steentje bijdragen aan een gezellige sfeer op Koningsdag! Op het plein voor het Borchuus zullen ’s middags optredens te zien zijn van muziekvereniging Jubal, de Varsseveldse Akkordeon Vereniging en Dansgroep ’t Olde Getrouw. Vanaf de omliggende terrassen kunnen de vaders en moeders genieten van de optredens en kunnen ze bij deze plaatselijke horeca natuurlijk ook terecht voor een lekker hapje en drankje. En ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven op alle attracties. Kortom; genoeg ingrediënten voor een gezellige Koningsdag in Varsseveld!

Bekijk het programma