Beleef Koningsdag in Varsseveld

Op vrijdag 27 april zal er in Varsseveld van alles te beleven zijn ter gelegenheid van Koningsdag. De Algemene Oranje Vereniging zorgt ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma, met voor ieder wat wils, zodat er een gezellige dag van gemaakt kan worden.

De start van Koningsdag staat in het teken van vernieuwing! De opening van de dag is namelijk nieuw leven ingeblazen! Koningsdag zal starten met de kindervoorstelling om 10.30 uur in het Borchuus. In de muzikale voorstelling “Koningsdag muziekdag” doet dirigent D. Plaatjes een vervelende ontdekking. Hij heeft een groot probleem en samen met alle kinderen werkt hij op een interactieve manier naar een muzikale oplossing. Alle kinderen ontvangen een presentje om hem zo hierbij te kunnen helpen. Hopelijk komt het allemaal goed.
Na de voorstelling, rond 11.15 uur, gaan de kinderen (met hun ouders) in optocht naar het bordes en zal er een feestelijke opening kunnen plaatsvinden, door het ‘grootste kinderorkest van Nederland!’;  de Varsseveldse kinderen!

Vanaf  11.15 uur zal de opening plaatsvinden op het bordes van het voormalig gemeentehuis, oftewel het huidige Sensire gebouw. Een officieel openingswoord en een vaandelhulde met muzikale begeleiding door muziekvereniging Concordia, vormen het openingssignaal van deze dag.  Aansluitend zal het muzikale kinderoptreden plaatsvinden onder leiding van dirigent ‘D. Plaatjes’. Zo zullen we de dag feestelijk én muzikaal openen en hopen we op veel publiek.

Na de opening zullen er van 11.30 tot 16.00 uur leuke activiteiten te doen zijn rondom de Grote Kerk.

Een Koningsdag zonder kindervrijmarkt is natuurlijk geen Koningsdag. Een ieder die deel wil nemen aan de vrijmarkt kan een plekje zoeken om zijn of haar handelsgeest te tonen. Tussen 10.00 en 11.00 uur mag er klaar gezet worden voor de vrijmarkt.

Daarnaast kunnen de kinderen zich de hele middag uitleven op verschillende luchtkussens, een stormbaan en een megaglijbaan. Ook kunnen ze zich laten schminken, kunnen ze een leuk ballonfiguur scoren of kan er lekker geknutseld worden.

De jonge kinderen kunnen genieten van rondjes in de draaimolen en de oudere kinderen kunnen zich wagen aan het kratstapelen en proberen een zo hoog mogelijke toren te maken. Wie lukt dat?! Ook kan er geprobeerd worden om op een levensgroot dartbord een 180-er te gooien! Mocht je daarna nog lekker willen swingen, dan kun je in het discospringkussen terecht!

Dit jaar zullen voor het derde jaar een aantal Varsseveldse verenigingen hun steentje bijdragen aan een gezellige sfeer op Koningsdag! Op het plein voor het Borchuus zullen ’s middags vanaf 13.15 uur optredens te zien zijn van de Varsseveldse Akkordeon Vereniging en muziekvereniging Jubal. Jubal zal in samenwerking met de band Catch een optreden verzorgen, waarna de band Catch de muzikale omlijsting verder voortzet. Vanaf de omliggende terrassen kunnen de vaders en moeders genieten van de optredens en kunnen ze bij deze plaatselijke horeca natuurlijk ook terecht voor een lekker hapje en drankje. En ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven op alle attracties. Kortom; genoeg ingrediënten voor een gezellige Koningsdag in Varsseveld!

 

Programma Koningsdag 2018