Commissies

Binnen de AOV wordt gewerkt met commissies. Elke commissie houdt zich bezig met de organisatie van een specifiek onderdeel.

Koningsdagcommissie

Deze commissie organiseert de activiteiten op koningsdag rondom de kerk in Varsseveld voor jong en oud. Onder andere de vrijmarkt en kinderactiviteiten. We werken nauw samen met de horeca om een goed programma voor deze dag neer te zetten.

Horecacommissie

Zowel bij Koningsdag, als bij de volksfeesten wordt er nauw samengewerkt met de horeca, daarbij houdt deze commissie zich bezig met zaken rond bands, entree, veiligheid en het afstemmen van gezamenlijke verantwoordelijkheden.

Schietcommissie

Alle activiteiten rondom de schietonderdelen (baanschieten, vogelschieten zowel dames als heren, windbuksschieten) worden verzorgd door deze commissie. Daarbij zorgt deze commissie er ook voor dat de Koningsparen mee doen aan het gemeentelijk koningschieten.

Ledenwerfcommissie

Deze commissie zorgt ervoor dat nieuwe aanmeldingen, adreswijzigingen, opzeggingen gedurende het hele jaar afgehandeld worden en actueel zijn. Daarnaast zorgt ze ervoor dat u tijdens de voorverkoop uzelf ook als nieuw lid aan kunt melden.

Hofshuuscommissie

Deze commissie zorgt ervoor dat de activiteiten in en rondom Het Hofshuus georganiseerd worden. Dit betekent dat ze op de vrijdag en de zaterdag er voor zorgt dat er een sfeervol en actief programma geboden wordt voor jong en oud.

Terreincommissie

De AOV maakt gebruik van diverse locaties in Varsseveld om het volksfeest en Koningsdag mogelijk te maken. Deze commissie zorgt er onder andere voor dat de tenten opgezet worden, sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, vloeronderdelen worden geplaatst, op het gehele terrein dranghekken geplaatst worden, stroomvoorzieningen en veiligheid in het algemeen.

Toneelcommissie

Op de vrijdagavond organiseert deze commissie in het Borchuus een toneelvoorstelling. Dit betekent dat er in de voorafgaande periode, verschillende voorstellingen in de omgeving worden bezocht en dat hieruit een keuze wordt gemaakt.

Seniorenochtendcommissie

Op vrijdagochtend is er de ouderwetse, gezellige seniorenochtend. Deze commissie zorgt voor de afstemming en organisatie van deze ochtend.

PR-, Website- en Oranjeboekjecommissie

Om de mensen in en rondom Varsseveld te informeren over de activiteiten van de AOV wordt jaarlijks het Oranjeboekje uitgegeven en is vanaf 2007 de website er bij gekomen. Deze commissie verzamelt alle informatie vanuit de andere commissies om het Oranjeboekje en de site actueel te houden.

Optochtcommissie

Het volksfeest wordt feestelijk geopend met de optocht. De commissie draagt onder andere zorg voor bouwmateriaal, afstemming met de bouwgroepen, veiligheid, route en muziekverenigingen.

Vendeliers

Deze groep brengt vaandelhuldes tijdens Koningsdag en ook tijdens de optocht hebben zij een actieve rol. Daarnaast zijn zij actief bij bruiloften en andere feestelijke gelegenheden.