Opbouwjongens

aov-bouwploeg

De opbouwjongens van de kermis

Eén week voor het Varsseveldse Volksfeest losbarst, begint een goed gemotiveerde ploeg jongens met het opbouwen van de kermis. Zonder hun spierbundels en hun enthousiaste inzet kunnen (oud)inwoners van Varsseveld en omgeving geen kermis vieren.

Bij het opbouwen van de kermis gaat het niet alleen om het opzetten van het tentencomplex, zoals vaak wordt gedacht. De jongens houden zich ook bezig met onder meer het plaatsen van dranghekken en het aanbrengen van de versiering.

Op de vraag wat er zo leuk is aan het vaak zware opbouwwerk, komt een stellig en eensgezind antwoord: ?Het is prachtig om tijdens de kermis iedereen te zien genieten van de mooie accommodaties. We beleven het Volksfeest echt van dichtbij en daarnaast hebben we het onderling ook ontzettend gezellig. De kermis duurt voor ons dan ook een week. Dat heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen, haha. Na een dag hard werken gaan we gezamenlijk een biertje drinken in één van de kroegen in Varsseveld. En de maandag voor de kermis is onze feestavond op het kermisterrein. Ook één grote happening!?

Volgens de jongens gebeurt er elk jaar wel iets tijdens het opbouwen, ?never a dull moment?. Een terugkerend fenomeen is het vastbinden van een fiets of een persoon aan de dranghekken. Ook hebben we de regel dat degene die te laat komt, saucijzenbroodjes moet halen bij de bakker. Ook op de dinsdagmorgen na onze feestavond??

Een ander jaarlijks terugkerend hoogtepunt is het barbecuefeest bij Bennie Jentink. ?Hij heeft ?s nachts al eens voor brandweer moeten spelen, omdat we een iets te groot kampvuur hadden gebouwd. Zijn hele tuin, inclusief bos, stond in de fik. We kijken nu alweer uit naar dit feest én naar de opbouwweek!?

Tot slot willen de opbouwjongens nog even iets kwijt: ?Namens ons allemaal willen we De Radstake en de AOV enorm bedanken voor hun inzet. Het hele jaar door zijn ze ontzettend druk met de organisatie van het Varsseveldse Volksfeest. Zonder hen is er geen kermis!?

Redactie: Ria Tuenter