Olympisch Team

Olympisch-Team


Het begon allemaal als een geintje in 2007, vanwege hun ?afgetrainde lichamen?. Inmiddels is het Olympisch Team, bestaande uit Ina Overbeek, René Rusink en Freddy Overbeek, niet meer weg te denken uit de Varsseveldse optocht. Met hun altijd weer hilarische deelname brengen ze een lach in de feestelijke stoet.

?Niemand wist de eerste keer dat we mee zouden doen?, vertelt Ina. ?René en ik zaten toen als twee synchroonzwemmers op de wagen en dat was meteen een succes. Dat gaf echt een kick!? Elk jaar houdt het Olympisch Team hun idee voor de optocht strikt geheim. ?Echt niemand weet ervan?, zegt Freddy, dat is om het verrassingselement zo groot mogelijk te houden. En dat werkt! Omdat ik op de tractor de meeste reacties van het publiek meekrijg, weet ik dat ze er veel plezier aan beleven.?

De ideeën worden met z?n drieën bedacht, Ina en René doen de uitvoering. Tijdens de voorbereidingen hebben ze altijd de grootste lol, vooral als de outfit van dat jaar gepast moet worden. Ouderwetse zwempakken, strakke ruiterbroeken, super strakke rodelbaanpakjes en nep piemels, geen idee is te gek. En Ina en René doen alles aan, domweg omdat ze daar het perfecte figuur voor hebben.

Het hoogtepunt tot nu toe was de rodelbaan uit 2010. René: ?Dat was een prachtige wagen, waar we voor ons doen veel werk aan hadden. Maar de reacties waren schitterend. De toeschouwers zagen hoe ik op het plakje ging liggen, en je hoorde ze denken ?geet zi-j d?r ok nog bi-j op…?? En dan super langzaam naar beneden glijden, geweldig!?

Het Olympisch Team verheugt zich elk jaar weer op de optocht en op het weerzien op het Svedexterrein. Freddy: ?het is ontzettend leuk om te zien wat iedereen dat jaar weer gemaakt en bedacht heeft.? Ina vult aan: ?Er hangt daar een fantastisch sfeer. Iedereen heeft zin in de optocht, en je weet dat daarna de kermis begint. Zolang we samen veel lol beleven aan de optocht doen we mee. Maar ik moet wel zeggen – en dat geldt voor ons alle drie – tijdens de prijsuitreiking op zaterdag, voel je toch de spanning en ben je benieuwd op welke plek je dat jaar weer geëindigd bent. Tot nu toe zijn we steeds ?de eeuwige tweede?.?

?Maar dat gaat dit jaar ongetwijfeld veranderen?, lacht René, ?we zijn natuurlijk niet voor niets op hoogtestage geweest om zo goed mogelijk in vorm te zijn!?

De sporten van het Olympisch Team door de jaren heen:

  • 2007: Synchroon zwemmen
  • 2008: Paardspringen
  • 2009: Wielrennen
  • 2010: Rodelen
  • 2012: ?An de rees?
  • 2013: Highland games