Wilbert en André

André Colenbrander en Wilbert Nijenkamp, “de vreemde vogels in de optocht”

Menigeen zal zich wel eens afgevraagd hebben: wie zijn toch die twee rare figuren in de optocht die ieder jaar in de meest vreemde creaties de optocht kleur geven? Die ieder jaar weer op blote voeten de optocht lopen? Wie herinnert zich niet de Romeinse soldaten op een struisvogel? Of de roze suikermeisjes met de zuurstokken? En zo zijn er in de loop der jaren nog talloze andere verrassende en kleurrijke creaties de revue gepasseerd. De personen die hier achter schuil gaan zijn André Colenbrander en Wilbert Nijenkamp.

In de aanloop naar de kermis toe behoren zij tot de harde kern van wagenbouwgroep “de Drankelingen”. Daar is ook het allemaal mee begonnen. Jaren geleden kwamen er bij de Drankelingen steeds meer kinderen in de groep. Toen ontstond het idee om de kinderen met een eigen kleine wagen mee te laten doen aan de optocht. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen moest er ook begeleiding bij de kinderen zijn. ?Wij wilden dit wel op ons nemen” vertelt André. “Alleen hadden we tot vlak voor tijd geen idee hoe mee te lopen in de optocht.”

“Toen hebben wij ons ook maar als klein kind verkleed”, vult Wilbert aan. ?Vanaf dat moment is het een beetje uit de hand gaan lopen. Vaak weten we op de donderdag pas wat we gaan doen. Als de bouwgroep ons dan plotseling mist dan weten zij al hoe laat het is.?

Volgens Wilbert en André hoort de optocht bij de start van de kermis. De bouw? en loopgroepen die het hele jaar druk zijn geweest om zich op hun best te presenteren. De saamhorigheid die daar bij hoort. En dan de opening door de burgemeester op het bordes en de vaandelhulde. Een mooie optocht wordt meestal gevolgd door een prachtig volksfeest!

?Wij hopen dat de optocht nog lang door de straten van Varsseveld mag trekken zoals de afgelopen 45 jaar het geval is geweest?, besluiten André en Wilbert eensgezind. ?We wensen de AOV en alle vrijwilligers veel succes met het jubileumfeest. Tot dan!?

Redactie: Ria Tuenter