Herry en Caroline

Koninging-en-Koning

Het vorstelijke jaar van koning Herry en koningin Caroline

Een niet weg te denken onderdeel van de AOV-feesten is het vogelschieten op de vrijdag. Altijd weer een supergezellig feest voor zowel de toeschouwers als de deelnemers. Vorig jaar werd Herry Bruyns schutterskoning en Caroline van Braak-Vreman schutterskoningin. Hoe kijken zij terug op dit bijzondere jaar?

Caroline vertelt dat zij als geboren en getogen Varsseveldse de volksfeesten met  de paplepel kreeg ingegoten. ?Het zijn heel gezellige dagen voor jong en oud en altijd kom je mensen tegen die je al een tijd niet meer hebt gezien.? Herry vierde zijn eerste AOV feest toen hij 14 jaar oud was en daarna wist hij meteen dat hij dit nooit meer wilde missen. ?Toen ik in 1981 in Varsseveld kwam wonen deed ik meteen mee met vogelschieten. Inmiddels doen we dit met een groep van acht man. Veel talent hebben we niet want de afgelopen (ruim) 30 jaar schoten we er slechts 1 keer een vleugel af. Aan de voorbereiding kan het niet liggen want iedere vrijdagochtend staan we, na een zware donderdagavond, vroeg op en nuttigen we een uitgebreid ontbijt.?

Caroline doet pas sinds drie jaar, samen met een zus en vriendin, mee aan het vogelschieten. ?We zijn een stelletje fanatieke dames. Er heerst altijd een gezellige sfeer, maar als we aan de beurt zijn schieten we zeer geconcentreerd. En dan kan het tot je eigen verbazing zomaar gebeuren dat je de vogel er opeens afschiet. Dat is dan best even schrikken.?

Ook Leny, de vrouw van Herry, schrok toen ze diezelfde dag een telefoontje kreeg. Al die jaren dat Herry naar de schietbaan ging, kreeg hij steevast de boodschap mee ?als je maar geen koning wordt, want ik kom niet.? ?Maar natuurlijk kwam ze wel?, lacht Herry, ?en ze heeft als koningin een heel fijn volksfeest gehad.?

Beide Koninklijke hoogheden zijn het erover eens dat het een ontzettend leuke ervaring is om een jaar lang koning/koningin te zijn. ?We hebben ons prima vermaakt en zijn perfect begeleid en in het zonnetje gezet door De Radstake en het AOV bestuur. Wij wensen het AOV een heel mooi jubileumjaar en verheugen ons alweer op de feesten die op stapel staan.?

Redactie: Ria Tuenter