Henk Kreeftenberg

Henk-Kreeftenberg

Oud voorzitter Henk Kreeftenberg – “Nog altijd besmet met AOV-virus”

Hij kijkt met zeer veel plezier terug op zijn AOV-periode (1988 -1994) en krijgt nog steeds een warm en enthousiast gevoel als het over de AOV gaat. Zeker als de week van de kermis nadert. Oud voorzitter Henk Kreeftenberg over het ? AOV-virus?.

“Ik kan onvoorwaardelijk zeggen dat ik de AOV-bestuursperiode heb ervaren als een fantastische tijd! Elk jaar weer, bekijk ik met grote interesse en respect, hoe het AOV-feest meer en meer wordt uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Een feest waar door jong en oud al maanden naar uit wordt gekeken en waar menigeen de vakantie voor verzet. Oud Varssevelders komen er graag het weekend voor terug, zelfs uit het buitenland. Sommigen zien elkaar één keer per jaar op de kermis, maar dat ze er zijn, is zeker.”

Tijdens zijn eerste twee jaren bij de AOV werd het feest nog gehouden in zalen in het centrum van Varsseveld. “Elke zaal had z?n eigen sfeer en daardoor z?n eigen kermisgangers”, vertelt Henk, “men kon elkaar blindelings vinden. Toen in 1991 zaal Schuurman haar activiteiten beëindigde en het gebouw werd afgebroken, kwam aan deze jarenlange traditie een abrupt einde. En daarmee hadden wij, als AOV bestuur, een groot probleem. Hoe nu verder?”

In goed overleg met de zaalhouders, de buurt Van Pallandtstraat en kermisexploitant Willie Seggers werd besloten om een groot tentencomplex neer te zetten met in de aanlooproute de kermisattracties en eettenten. “Een prachtig plan maar wel met de nodige financiële risico?s”, vervolgt Henk. “Om de huur van de tenten op te kunnen brengen was er aanzienlijk meer ‘drank’-omzet nodig. Daarmee was het koffieconcert op de zondag geboren.”

Henk kan zich als de dag van gisteren herinneren dat het AOV bestuur nauwelijks naar het koffieconcert durfde, bang dat er niemand zou zitten. “Nadat we de nodige moed hadden ingedronken zijn we ernaartoe gegaan?.wat een onthaal en wat een feest, volle bak. De Egeländer muzikanten speelden alsof hun leven er vanaf hing, geweldig!”

“De nieuwe opzet was voor menigeen wennen, maar dat de basis goed was blijkt wel uit het feit dat er nu nog steeds in tenten en op dezelfde locatie feest wordt gevierd. En daar ben ik als oud-bestuurder best trots op!”

Redactie: Ria Tuenter