Dick Diepenbroek

Dick-Diepenbroek

Voormalig optochtleider Dick Diepenbroek – “Een volksfeest zonder optocht, is als een slagroomtaart zonder slagroom”

?Vijftig jaar AOV is een jubileum waar we trots op kunnen zijn?, zegt  Dick Diepenbroek. ?Niet alleen de vele bestuursleden die het voortouw  nemen en  genomen hebben maar ook de leden, de straat – en buurtverenigingen, sponsoren, vrijwilligers, bezoekers en zeker niet te vergeten de deelnemers aan de optocht die er elk jaar weer voor zorgen dat er een fantastisch feest neergezet wordt.?

Dick was optochtleider van 2006 t/m 2011. Hij kijkt met plezier terug op deze zes jaren.  ?Het was onze doelstelling om de optocht te optimaliseren, want het Varssevelds Volkfeest kan niet zonder de optocht. Dat is als een slagroomtaart zonder slagroom, hoe moet je dan beginnen met het feest? Ik heb  altijd zeer veel bewondering voor het enthousiasme waarmee de meest bijzondere creaties  in elkaar geknutseld worden. Het feest begint voor de meeste wagenbouwers terwijl het idee nog geboren moet worden. Meestal is dit in januari,  maar vaak ook al in het jaar daarvoor.?

Dick is zelf al  enige jaren lid van bouwgroep ?Oberink?: een gezellig clubje bouwers  dat is ontstaan na de fusie van de openbare scholen. ?Ook wij beleven altijd enorm veel plezier in de aanloop naar de volksfeesten. Toen me destijds werd gevraagd of ik het AOV bestuur wilde versterken, hoefde ik niet lang na te denken. Ik kende tenslotte de sfeer en saamhorigheid van het bestuur, omdat deze  met regelmaat de bouwplaatsen kwamen bezoeken.?

?Als bestuur hebben we ons vaak de vraag gesteld : Wat moet er gebeuren om de optocht in stand te houden en nog aantrekkelijker te maken voor het publiek??, vervolgt Dick. ?De teruggang van het aantal bloemenwagens  baarde ons zorgen en daarom hebben we de categorie ?kleine bloemenwagens? in het leven geroepen om zo de opstap naar een grote bloemenwagen makkelijker te maken. Ook hebben we georganiseerd dat de jeugd op woensdag karretjes en fietsen kan versieren in de tent op het feestterrein, zodat ook deze generatie zich betrokken voelt bij de optocht. Mede door de komst van de figuratieprijs en de daardoor ontstane interactie met het publiek is het een mooie, bonte , vrolijke en humoristische stoet van deelnemers geworden. Een optocht die de komende 50 jaar, met de steun van het publiek, kan uitgroeien tot een regionale bezienswaardigheid.?

Redactie: Ria Tuenter